dimarts, 15 de juliol del 2014

EL CORB I LA RABOSA


El corb era damunt d’una de les branques d’un vell roure. Amb el bec subjectava un enorme tros de formatge, que acabava de prendre –o més ben dit, furtar–  a una cuinera en un moment de distracció d’aquesta.

Quan era a punt de menjar-se’l, arribà la rabosa però no per casualitat, sinó guiada per la deliciosa flaire que aquella vianda exhalava. Ben disposada a apoderar-se del formatge, la rabosa encetà aquest parlament: “Oh, quin plomatge més bell us ha donat la Mare Natura! I quin ulls més bonics! Resplendeixen com si foren dues pedres precioses! És tanta l’elegància del vostre bec que amb tota justícia es mereixeria un llibre de versos! Quin greu em sap no gaudir d’inspiració poètica per composar-los jo mateixa!”.

El corb –que era un vanitós incurable– se sentia molt complagut escoltant aquells compliments. La rabosa, després de prendre una miqueta d’alé, continuà: “No conec el so de la vostra veu, però pense que deu ser tan meravellós com les altres parts del vostre cos. Em faria tan feliç poder-lo sentir!”. El corb no pogué resistir-se a aquesta petició. S’omplí el pit d’aire, obrí el bec i començà a grallar amb totes les seues energies. Com era d’esperar, el tros de formatge se li escapà del bec i anà a parar a la boca de l’astuta rabosa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada